Ana içeriğe atla

Türkan Saylan Toprağa Verildi Fethullah Hoca Kına yaksın

Hayatını bilime ve eğitime adamış çağdaş Türk kadını Profosör Türkan Saylan dün yüzbinlerce insan tarafından toprağa verildi. Cenazede konuşan eski Beyoğlu Müftüsünün sözleri adeta ders gibiydi. Türkiye'ye bu kadar yararı faydası dokunan yüce insan için cenazesinde Hükümetten hiç bir kimse yoktu. Bundan bir ay önce Ergenekon davası kapsamında evi aranmış darbecilikle suçlanmıştı. O günlerde Türkan Saylan için Manşet atan zaman gazetesi ölümünü arkasayfalarda duyurdu. O günlerde türbana karşı çıktı hastalığından dolayı saçları döküldüğü için başını örtüyor diye manşet atan yandaş başın zaman gazetesi o günlerde hocaya bel altı vurmayı sürdürdü. Bu nasıl iştir insanın aklı ermiyor 33 bin öğrenciye burs ver misyoner darbeci olarak suçlan yazıklar olsun.












Fethullah Gülen Belgeselini izlemek için tıklayınız.



Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof.Dr. Türkan Saylan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesinden alındı.
Ailesi ve dernek yöneticilerinin yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından alınan cenaze, uzun bir kortej eşliğinde ilk törenin düzenleneceği Dr. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne getirildi. Cenazenin getirilmesiyle birlikte salondan, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları yükseldi. Cenaze daha sonra sevenlerinin omuzlarında kongre merkezine giriş yaptı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, cenazeyi omuzlayanlar arasında yer aldı.

LÜTFİ KIRDAR'DA YOĞUN KALABALIK

Törenin başlamasına saatler kala Prof. Dr. Saylan'ın sevenleri kongre merkezini doldurmaya başladı. Bin 680 kişilik salona gelenler tören için yerlerini alırken, dışarıda da büyük bir kalabalık toplandı. Yüzlerce kişi de salona giremedi. Cenazenin getirilişinden hemen önce kongre merkezi önünde büyük bir Türk Bayrağı ile Prof. Dr. Saylan'ın dev fotoğrafı açıldı. Törene katılanlar, "Yiğidim Aslanım" isimli türkü ve şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, Prof.Dr. Saylan'ın sevenleri gözyaşları döktü. Salonda bulunan bir öğrenci baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrenci salon dışına alındı.

ÖĞRENCİLERİ GELDİ

Törene katılanlar arasında ÇYDD'nin burs verdiği öğrenciler de yer aldı. Mersin'den altmış lise ve üniversite öğrencisinin yanı sıra Çanakkale, Isparta, İzmir, Aydın, Adana ve Gaziantep'ten de çok sayıda ÇYDD'den burs alan öğrenci ve yakınları Saylan'ı son yolculuğuna uğurlamaya geldi.

CHP HEYETİNE ALKIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li heyet, salona girdi. Büyük alkış alan CHP'lilerin içeriye girişi sırasında salonda "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları yükseldi.

TÖREN

Türk bayrağına sarılı tabutun yanına, Saylan'ın bir resmi konulurken, çevresi de çiçeklerle süslendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Saylan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

TÖRENE KATILANLAR

Törene, Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Bedri Baykam, Altan Öymen, Adalet Ağaoğlu, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, Bulutsuzluk Özleminin solisti Nejat Yavaşoğulları, tiyatrocular Rutkay Aziz, Gülriz Sururi'nin de katılanlar arasında olduğu görüldü. Öte yandan, Törenin düzenleneceği Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, ÇYDD hiçbir pankartın açılmasına izin verilmeyeceği ikazında bulundu.

KILIÇDAROĞLU: "TÜRKAN SAYLAN BİR ABİDEDİR"
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, şunları söyledi: ''Türkan Saylan, yaşamını eğitime adamış bir bilim insanıdır, bir abidedir. ÇYDD en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi. Devlet yaşamının son günlerinde onun hak etmediği acıları yaşattı. Ben devletin, hayatta olmayan Türkan Saylan'dan ve Türk halkından özür dilemesini bekliyorum. Bu görevini yerine getirirse Türkiye Cumhuriyeti yücelecektir. Bu özrü yerine getirmek aynı zamanda bir insanlık borcudur. Diliyoruz ve istiyoruz, bunu yerine getirsinler. ÇYDD Türkan hanımın bize bıraktığı bir mirastır. Her yurtseverin bu mirasa sahip çıkacağına, maddi, manevi katkı vereceğine inanıyorum.''

ÖYMEN: "ÖZÜR DİLEME ZAMANIDIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de cenaze törenine katılmak üzere geldiği sırada, basın mensuplarının soruları üzerine, ''Şimdi Türkan Saylan'dan özür dileme zamanıdır. Kimler özür dileyeceğini iyi biliyor'' dedi.

TUNCER KILINÇ: DEVLET ÖZÜR DİLEMELİ

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Orgeneral Tuncer Kılınç da törene katılanlar arasındaydı. Kılınç, Saylan'ın, çağdaşlığın simgesi olan bir kişi olduğunu vurgulayarak, ''Destek olduğu çok fazla genç var. Onların bu bayrağı taşıyacağına inanıyoruz'' dedi. Mücadele insanı olarak nitelendirdiği Türkan Saylan'ın yerinin dolmasının mümkün olmadığını belirten Kılınç, ''Türkiye, şaşkın bir süreç yaşıyor. Bu süreç içerisinde kimileri mağdur oluyor. Aynı mağduriyeti bende yaşadım. Adalet mutlaka yerini bulacaktır. Devlet, belki bir gün Sayın Saylan'dan özür dileyecektir'' ifadelerini kullandı.

KANADOĞLU: BU UTANÇTA PAYI OLANLAR DAHA FAZLA ÜZÜLSÜNLER

Törena katılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, salona girişi sırasında ayakta alkışlandı. Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Kanadoğlu, Türkan Saylan'ın Ergenekonla suçlanmasıyla ilgili olarak "Ergenekon soruşturması kapsamında Saylan'ın evinin aranması onu üzmüştür. Son günlerini üzüntülü geçirmesine etkili olmuştur. Bu olmamalıydı. Bir özür dilenebilir. En azından bu vefa gösterilmeli. Bu olmasa bile herkesin milletten özür dilemeyi bekleme hakkı vardır. Bu utançta payı olanlar daha fazla üsülsünler'' diye konuştu. Saylan'ın ölümüne çok üzüldüklerini dile getiren Kanadoğlu "Hepimizin başı sağ olsun. Millet büyük bir evladını kaybetti. Onu saygı içinde sonsuzluğa uğurlayacağız. Onun öğrettikleri, onun yetiştirdikleri yolumuza ışık tutmaya devam edecek. Üzgünüz ama ölüm hepimizin başında" diye konuştu.

"ÖYLEYSE HEPİMİZ DARBECİYİZ"

Sunumun ardından ÇYDD Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Aysel Çelikel bir konuşma yaptı. Prof.Dr. Çelikel, "Kamuoyuna mal olmuş çok özel bir insanın ardından konuşmak çok zor. Hele Türkan Saylan'ın hak etmediği, acımasızca suçlandığı bir anlayışın inatla sürdürüldüğü, korkunun egemen olduğu bir ortamda, ona yapılan hukuksuzluklardan sonra insanın kendini suçlu hissetmeden konuşması da çok güç. Türkan Saylan neler yapmak istedi, neler yaptı, ne ile suçlandı. Laiklik ve cumhuriyetin kazanımlarının ortak paydamız olduğunu savunması, bu mu darbecilik? Kız çocuklarının, gençlerin çağdaş eğitime kavuşturulması ve desteklenmesi; bu mu darbecilik, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün savunulması; bu mu darbecilik, demokrasi ve insan haklarının özümlenmesi ve savunulması; bu mu darbecilik, özerk, demokratik üniversite arayışı ve laik eğitim isteği; bu muydu darbecilik? Eğer bütün bunlar darbecilikse, hepimiz darbeciyiz" dedi. Çelikel'in bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

"İDEALLERİ YAŞATILACAK"

Türkan Saylan'ın, ender rastlanan bir kişiliğe sahip bir cumhuriyet kadını olduğunu belirten Prof. Dr. Çelikel, "Onunla birlikte çalışan herkes çok şey öğrenmiştir. Türkan Saylan, insan sevgisi, toplum sevgisi ve yurt sevgisiyle başardı. Bütün zamanını insanlara hizmet ve yardım için harcadı. Cumhuriyetin yetiştirdiği kuşaklar, onun paylaştığı idealleri yaşatacaktır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği millete mal olmuştur. Ülkemizin çağdaşlaşması için yakılan meşaleyi söndürmeyeceğiz, söndürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Türkan Saylan'ı teşekkürlerimizle, alkışlarımızla, sevgilerimizle, ona yapılanlardan utanç duyarak, özür dileyerek uğurluyoruz. Güler yüzüyle o, anılarımızdan, yüreklerimizden silinmeyecek. Hiç çıkmayacak. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ulusumuzun başı sağolsun" diye konuştu.

KABOĞLU'NUN KONUŞMASI

ÇYDD Onur Kurulu üyesi Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu, "Emin olun Türkan Hocam; gençliğe armağan ettiğiniz umut güneşi, insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyet yolunda ilerlemeyi sürekli kılmış bulunuyor" dedi. Kabaoğlu'nun "Hasta yatağında benden Atatürk'ün el yazması anayasal hukukunu istedi. Çünkü polisler el koydu" sözleri üzerine salondan "yuh" sesleri yükseldi.

ÖĞRENCİLERİN KONUŞMALARI

Derneğin 36 bin bursiyerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Pelin Bardakçı törende yaptığı kısa konuşmada, "Türkan Hocam, inancı, kararlılığı ve bitmek bilmeyen enerjisiyle benim için her zaman örnek bir insan olmuştur. Üniversiteyi kazandığım yıl kendisiyle tanışabilmem, yoluma kararlılıkla devam etmemi sağladı. 36 bin bursludan biri olarak hatırası önünde çalışıp ileriye bakacağıma söz veriyorum" dedi.



Yorumlar

Adsız dedi ki…
Bu ülke bir neferini daha kaybetti bügüne kadar laik türkiye için çalışan sayın hocamıza allahtan rahmet diliyorum.

Fethullah Hocaya gelince herkez tarafından amaçları bellidir. Şeriatı getirmek gerici bir türkiye yazıklar olsun bu ülkeyi yönetenlere ne diyeyim
Adsız dedi ki…
Akp lilerin başını kuma gömdüüü bu kadına yapılan haksızlığı sandıkta hesabını soracağız.
Adsız dedi ki…
ne be yav utanmasa kiliseden kaldırılacaktı cenazesi. iyi bir misyoner gitti hakettiği yere..
Adsız dedi ki…
Namaz Kılınması Şaşırttı beni..
Şahsen Ben Bale Yapılır Sanıuyordum.
Adsız dedi ki…
simdi allah icin ne yaptigini soruyorlardir zeten misyonerlik icin insanlari kandiran bir kadina sikiyorsa yayim layin
Adsız dedi ki…
Bir SAYLAN ölür,Bin SAYLAN doğar.. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak,Gericiler hiç bir zaman amaçlarına kavuşamayacaktır..
Adsız dedi ki…
okadar acizlerki türkan saylanın canazesini akp alehinde seçim provakosyonu olarak kullanıyorlar
yazık bu chp'nin haline utansınlar böyle bir insanın kemiklerini sızlattığınız için.
onun günahı eya sevabı kendine ahirette hiç kimseyi okutmayacak
Adsız dedi ki…
Türkan Hocayı karalayan yorumlar yazanlara acıyorum

İnsan bile diyemiyorum size bu ülkede topluma yararlı olmak böyle taşlanmak mı ? Yazıklar olsun size

Ölmüş bir insanın arkasından dahi karalama yapıyorsunuz 70 küsür yaşında kadın yürüyemiyor ne ergenekonu ne misyonerleği saçmalamıyınn

Ben Chp li filan da değilim sakın cevap yazarken işte tipik chp li filan yazmayın

Akp seçimde bunun cevabını çok güzel alacaktır halk dersini verecektir.

Yalnız Kurt İstanbul
Adsız dedi ki…
pkk kalılara burs veren bir nefer he gördük ergenekonda nelerb bulunduğunu yazık size yazık
Adsız dedi ki…
bu mototaksici iyi chp li herhelde. mayıs sonu ve haziran başı türkçe olimpiyatlarını izlemeye devam edin. turkan saylanın ağzından ifade dünya kiliseler birliğinden yardım aldığını, yabancı şirketlerden para aktığını, karagah evlerine burslu kızlarını pazarladığını(inanmayan ergenekon iddianamesine baksınpeşinden övgü dizenlerin cennetten değil de ışık olduğundan bahsettiklerini(bu da gösreriyor laikçilerin yeni dinine göre-islamıkabul edemediklerinden) biliyormuydunuz? yüreği olan çıksın meydana dünyanı dört bir yanında binlerce öğrenciye türkçeyi öğretsin? BALKONLARA BAYRAĞIMIZI HERKES ASAR, AMA BALKANLARA TÜM DÜNYAYA BAYRAĞIMIZI MİLLET SEVDALILARI, ER KİŞİLER ASAR. İDDİA EDEN VARSA DENESİN. HAKARET ETMESİN BÜKEMEDİĞİ ELİ ÖPSÜN, SALYALARINI AKITMASIN
Adsız dedi ki…
namaz kilacaklarina bale ogretilsin diyen bir zihniyet ancak sizin gibi zihniyetten otedir, degilmidir BU TOPRAKLARI ALLAH ALLAH DIYIP KURTARAN yigitlerin evlatlariyiz biz bu turkan saylan denen yaratik obur dunyada verecek cezasini yaptiklarinin, ayrica bu ogrenci yetistirmiyordu sadece musluman cocuklari hiristiyanlastirmanin misyonerligini yapiyordu avrupadan ve amerikadan aldigi paralarla ve (sozde) kendilerini turk oglu turk gosterip turkleri soyanlardanda destek aliyordu resmen misyonerdi okadar, ayrica admin haddini bil FETHULLAH HOCAYA laf etmek senin haddine degil o laf eden dilini koparirlar sonra efendi ol haddini bil..
Adsız dedi ki…
bir misyoner oldu tasamiyor artik. darisi geride kalan misyonerlere..birde bunlari destekleyenler turkiye laiktir laik kalacak demiyorlarmi la olm ne laikligi kulturumuzu gecmisimizi orf ve adetlerimizi tek tek yok etme girisimleri butun bunlar, bunlar orta dogudaki gelecekte yapilmasi planlanan oyunlardan bir tanesi. UYANNNNNNNN TURK OGLUU UYAN MUSTAFA KEMAL ATATURK BAK EVLATLARIN NE HALE GELDI BU DEGILDI BIRAKTIGIN YURKIYE BU DEGILDI HAYAL ETTIGIN TURKIYE BU DEGILDI GELECEKTE HERSEYIN USTESINDEN GELEN TURKIYE ACIZ BIR TOPLUM OLMUSUZ BIR PARCA MENFAAT PESINDE SU BIR AVUC KENDINI BILMEZ, UYAN EY TURK OGLU ATATURK...
Adsız dedi ki…
zoruma giden asli fasli turk olmayan bu insanlarin TURKIYE adina calistiklarini dusunen bu acizlerin kendilerini gercekten okumus ve ogrenmis insanlar olarak hissetmeleri.. mesela apo ile resim cekilen konferanslarinin hic birini kacirmayan pkk mitingleri yapan insanlarin bizim serefsiz medyamizda kahraman gibi gosterilmeleri dusundurucu ve utanc verici buda ayniydi turkan misyoneri ayni onlardan farksizdi ama bizim medya tarafli medya diyim yine bir kahraman gibi gosteriyor. zavallilar.....
Adsız dedi ki…
türkan saylan gitti f.gülen hocayla ne alakası var ölen insan hoca efendi olsa olsa cenazesine saygı duyar o da binlerce talebeye hizmet ediyor.ama bir farkla allah rızası için.ya çyd nin ki.
Adsız dedi ki…
kendi amaçları için başkalarına yardım edenler için üzelecek degilim

21 mayıs 2009 perşembe 01:03 de yazan arkadaşa katılıyorum NEDEN! sıra üzerlerinde bale yaptırıyordu da MUSALLA taşında namazı kılındı???!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkçe Porno Film izle Turkey Porno Türk Erotik film

Türkçe erotik film ve porno film müptelaları değerli izleyicelerimiz bana sorar iseniz eski erotik filmleri o yıllarda çekilen filmler baktığınız zaman bayanlar hep kalın belli ve filmlerin konularıda absük geliyor Sizlerden gelen yüzlerce maili gözardı edemedim ve sizlerin isteği doğrultusunda en beğenilen eski ve yeni türk erotik ve türk pornolarını elimden geldiğince yayınlıyorum Değerli izleyiciler filmleri izledikten sonra saygı ve küfür etmeden yorumlarını yazarsanız bizleri mutlu edersiniz . Filmleri ekliyorum ama filmlerin izlendiğini siz değerli izleyenlerimiz yorumları bizleri çok mutlu ediyor. Eski Türk Porno filmlerinin isimleride çok komik bunlardan bazıları Muz Severmisin, Boyacı, Tornavida Kazım, Matkap Kemal , Çıldırtan Arzu, Hasan Ceza Sahasında filmlerin isimlerindeki yaratıcılığı görüyormusunuz. Türk yönetmenlerden daha kaliteli filmler bekliyoruz. Arkadaşlar bir kez daha tekrar etmek istiyorum küfür ve hakaret içeren yorumlar yazmıyalım lütfen yazan kişilerin ip n

Kizlar sinifi online izle kizlar sinifi gizli cekim :)

Kızlar Sınıfı Haydi arkadaşlar lise yıllarına geri dönüyoruz. Zil çalıyor haydi herkez sınıfı kızlar sizde . Bu film gerçek olsa keşke diyeceğiniz eskiden show tv merakla beklenen kırmızı noktalı filmleri mototaksi.com olarak tekrar bulup yayınlıyoruz. Arkadaşlar bu filmi izleyip lütfen sohbet penceresinden düzeyli sohbet eden insanlara ahlaksız tekliflerde ve hakaretlerde bulunmayalım lütfen Türk gencine yakışmayan hareketler yapmayalım bütün dünya bizi sapık olarak tanıyor bu imajı değiştirelim. Unutmayın zorla hiç bir şey olmaz . Herkeze iyi seyirler bir daha sölüyorum rahat durun filmi izleyip sağa sola saldırmayın arkadaşlar... Not : Megaoploud filmleri izlemek için play tuşuna basınız otomatik olarak reklam penceresi açılacaktır. Reklam megauploud sitesinin reklamıdır. Reklamı kapatınız ve film yüklendikten sonra başlayacaktır. Sorun yaşarsanız sağ tarafta bulunan canlı destek bölümünden yardım isteyiniz.Aşağıda bulunan yorum yap linkinden filmi izledikten sonra film hakkında ki

Seksi hemşire full erotik seks porno filmleri izle

Seksi hemşire full erotik seks porno filmleri izle